A rendelőről

Lőrinci Állatorvosi Rendelő Budapest 18. kerületében
Lőrinci Állatorvosi Rendelő Budapest 18. kerületében

A Lőrinci Állatorvosi Rendelő az 1990-es évek elején nyílt meg, hazánk egyik első magán állatorvosi rendelőjeként. A rendelő mai épülete 2000-ben épült Dr. Magyar Zoltán kezdeményezésére. Dr. Lévai Péter 2003-tól dolgozik az intézményben, 2008-tól annak tulajdonosa és vezetője.

Mivel az elmúlt évtizedek alatt az állatorvoslás rengeteget fejlődött, szükségessé vált az állatorvosok között egyfajta specializáció, hiszen a felhalmozódott tudást és a magas szintű ellátáshoz szükséges eszközparkot nem lehet egy rendelőn belül minden szakterülethez biztosítani.

Dr. Lévai Péternek köszönhetően, akinek a diploma megszerzése óta ez az egyik érdeklődési területe, rendelőnk egyik specialitása az állatorvosi szemészet lett.

A zöldhályogban szenvedő állatok hatékony gyógykezelése évtizedeken keresztül megoldatlan volt hazánkban még az egyébként szemészettel foglalkozó állatorvosok körében is, ezt a hiányt igyekeztünk pótolni, amikor legfontosabb hivatásunknak ezt a betegséget választottuk.

A zöldhályog betegségben szenvedő állatok gyógyításában részt vevő állatorvosok:

Dr. Lévai Péter

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán diplomázott 2001-ben. Gyakornoki idejében az Egyetem Sebészeti és Szemészeti Klinikáján dolgozott. Szemészeti betegek ellátását 2003-tól végzi. Szaktudását azóta is hazai, és külföldi szemészeti konferenciák, és szakkönyvek segítségével tartja naprakészen. Rendelőnknek 2003 óta munkatársa, 2008 óta vezetője. A zöldhályogos betegek ellátásában elsősorban vele találkozhatnak az állattulajdonosok.

Alapító tagja és alelnöke a Kisállat Szemészeti Egyesületnek, melynek célja a magyarországi kisállat-szemészettel foglalkozó állatorvosok szakmai kapcsolatteremtésének, kommunikációjának és tapasztalatcseréjének, szakirányú képzésének előmozdítása és támogatása.

A Magyart Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Szakmai, Oktatás, Továbbképzési Bizottságának 2009-től tagja, ahol feladata a Budapesten dolgozó állatorvosok továbbképzésének szervezése és ellenőrzése. A Kamara Szemészeti Tagozatának alelnöke.

Dr. Benkő István

2011-ben végeztem állatorvosként. Az állatok és a természet iránti szeretet és tisztelet már gyermekkorom óta része a családi örökségemnek. Nem kellett sok ahhoz, hogy minden probléma ellenére e gyönyörű szakma mellett kössek ki. Pályafutásom legelső hat évében az állatorvoslás alapjait itthoni, kimondottan sok beteget ellátó elismert állatorvosi rendelőkben sajátítottam el, hála szakmailag rendkívül felkészült és tapasztalt kollégáimnak és főnökeimnek.

Ezt követően éltem a lehetőséggel, hogy Angliába költözzek, elsősorban azzal a céllal, hogy szakmai ismereteimet bővítsem. A kisállatok gyógyászatán belül elsősorban az állatorvosi szemészet érdekelt. Lehetőségem volt külföldön több szemész szakorvosnál is megfordulni. Ezek mellett a BSAVA (British Small Animal Veterinary Association) által szervezett posztgraduális képzésen a kisállatok szemészetét tanultam több éven keresztül. 2020-ban gyakornok voltam egy referáló állatorvosi praxisban, ahol egy szemész specialistától tanultam meg az állatorvosi szemészet alapjait.

2021-ben végül a növekvő honvágyam miatt úgy döntöttem, hogy hazajövök, és itt folytatom a munkát, természetesen folytatva a megkezdett szakirányt. 2022-ben pedig már a Lőrinci Állatorvosi Rendelő csapatának tagjaként igyekszem a tőlem megszokott magas színvonalon a legjobbat nyújtani betegeimért és gazdáikért.

A szemészeti betegeink ellátásában részt vevő állatorvosaink: Dr. Szentpétery Tímea és Dr. Sziklai Lili
Betegeink és gazdáik velük találkozhatnak a szemészeti problémákhoz kapcsolódó, de más irányú kivizsgálások során. Illetve a szemészeti műtétekben altatóorvosként segítik Péter és István munkáját.

Dr. Szentpétery Tímea

A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán 2004-ben végzett. Az állatorvosi diploma megszerzése után 2 évig, klinikus állatorvosként az egyetemi kórházban dolgozott, majd 2008-ig a Dunaföldvári Állatkórház munkatársa volt. 2008 óta dolgozik a rendelőnkben, szakterülete a belgyógyászat, bőrgyógyászat és az ultrahang diagnosztika, a szemészeti ultrahang vizsgálatokat is ő végzi. A nálunk töltött évek alatt jelentős tapasztalatot szerzett szemészeti betegek ellátásában.

Dr. Sziklai Lili

2017-től gyakornokként, majd 2021-től állatorvosként lettem a csapatunk tagja. 

Már az egyetemi évek alatt is az aneszteziológia és a belgyógyászat (ezen belül is a bőrgyógyászat) keltette fel a figyelmem, jelenleg is ezeken a területeken dolgozom. A Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületének pártoló tagja vagyok.


A Magyar Állatorvosi Kamara szigorította a szemészeti szakrendelés feltételeit. Csak az az állatorvos végezhet szemészeti szakrendelést, aki mind felszereltségben, mind szakmai felkészültségben megfelel a szigorú követelményeknek. Rendelőnk 2021-ben teljesítette a szükséges tárgyi és személyi feltételeket, így megkaptuk az engedélyt szemészeti szakrendelés végzésére. Erről bővebben itt is olvashat.