A rendelőről

A Lőrinci Állatorvosi Rendelő az 1990-es évek elején nyílt meg, hazánk egyik első magán állatorvosi rendelőjeként. A rendelő mai épülete 2000-ben épült Dr. Magyar Zoltán kezdeményezésére. Dr. Lévai Péter 2003-tól dolgozik az intézményben, 2008-tól annak tulajdonosa és vezetője.

Mivel az elmúlt évtizedek alatt az állatorvoslás rengeteget fejlődött, szükségessé vált az állatorvosok között egyfajta specializáció, hiszen a felhalmozódott tudást és a magas szintű ellátáshoz szükséges eszközparkot nem lehet egy rendelőn belül minden szakterülethez biztosítani.

Dr. Lévai Péternek köszönhetően, akinek a diploma megszerzése óta ez az egyik érdeklődési területe, rendelőnk egyik specialitása az állatorvosi szemészet lett.

A zöldhályogban szenvedő állatok hatékony gyógykezelése évtizedeken keresztül megoldatlan volt hazánkban még az egyébként szemészettel foglalkozó állatorvosok körében is, ezt a hiányt igyekeztünk pótolni amikor legfontosabb hivatásunknak ezt a betegséget választottuk.

A zöldhályog betegségben szenvedő állatok gyógyításában részt vevő állatorvosok:

Dr. Lévai Péter

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán diplomázott 2001-ben. Gyakornoki idejében az Egyetem Sebészeti és Szemészeti Klinikáján dolgozott. Szemészeti betegek ellátását 2003-tól végzi. Szaktudását azóta is hazai, és külföldi szemészeti konferenciák, és szakkönyvek segítségével tartja naprakészen. Rendelőnknek 2003 óta munkatársa, 2008 óta vezetője. A zöldhályogos betegek ellátásában elsősorban vele találkozhatnak az állattulajdonosok.

Alapító tagja és alelnöke a Kisállat Szemészeti Egyesületnek, melynek célja a magyarországi kisállat-szemészettel foglalkozó állatorvosok szakmai kapcsolatteremtésének, kommunikációjának és tapasztalatcseréjének, szakirányú képzésének előmozdítása és támogatása.

A Magyart Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Szakmai, Oktatás, Továbbképzési Bizottságának 2009-től tagja, ahol feladata a Budapesten dolgozó állatorvosok továbbképzésének szervezése és ellenőrzése. A Kamara Szemészeti Tagozatának alelnöke.

Dr. Bárány Györgyi

Állatorvosi diplomáját 1987-ben szerezte a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen. Szakterülete kutyák és macskák teljes körű szemészeti ellátása. A Magyar Kisállat Szemészeti Egyesület tagja 2011-től, a Magyar Állatorvosi Kamara Szemészeti Tagozatának elnöke 2013-tól. Rendelőnkben Dr. Lévai Péter mellett elsősorban ő végzi a szemészeti betegségben szenvedő páciensek ellátását.

Dr. Szentpétery Tímea

A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán 2004-ben végzett. Az állatorvosi diploma megszerzése után 2 évig, klinikus állatorvosként az egyetemi kórházban dolgozott, majd 2008-ig a Dunaföldvári Állatkórház munkatársa volt. 2008 óta dolgozik a rendelőnkben, szakterülete a belgyógyászat, bőrgyógyászat és az ultrahang diagnosztika, a szemészeti ultrahang vizsgálatokat is ő végzi. A nálunk töltött évek alatt jelentős tapasztalatot szerzett szemészeti betegek ellátásában.

Dr. Ráday Levente

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán 2010-ben végzett. Végzés után több rendelőben is dolgozott. Fő érdeklődési területe a kutyák és macskák belgyógyászati, bőrgyógyászati és sebészeti ellátása. Rendelőnknek 2013 óta munkatársa, ettől az évtől vesz részt a szemészeti betegek ellátásában is.


A Magyar Állatorvosi Kamara szigorította a szemészeti szakrendelés feltételeit. Csak az az állatorvos végezhet szemészeti szakrendelést, aki mind felszereltségben, mind szakmai felkészültségben megfelel a szigorú követelményeknek. Rendelőnk 2021-ben teljesítette a szükséges tárgyi és személyi feltételeket, így megkaptuk az engedélyt szemészeti szakrendelés végzésére. Erről bővebben itt is olvashat.